Despre Popeyes
Acum 50 de ani, în New Orleans, Louisiana, s-a născut o senzație de gust. Ceea ce a început cu un mic restaurant și o idee mare s-a transformat într-o nebunie care a cuprins națiunea și lumea. 3.000 de restaurante mai târziu, acum este timpul ca faimosul nostru pui să aterizeze în România.
1972
Alvin C. Copeland Sr., deschide "Chicken on the Run" în suburbia Arabi din New Orleans, unde servește pui prăjit tradițional din sud.
După câteva luni de performanțe slabe, redeschide restaurantul sub numele de "Popeyes" (după Popeye Doyle din "The French Connection"). De data aceasta, vinde pui picant, în stil New Orleans.
1976
Popeyes deschide primul restaurant francizat în Louisiana.
1980
Popeyes introduce sloganul său "Love That Chicken" de la Popeyes.
1983
Popeyes introduce biscuiții cu lapte bătut, care mai târziu au devenit un element important în meniu
1984
Popeyes se globalizează și se extinde în Toronto, Canada.
1985
Popeyes își deschide cel de-al 500-lea restaurant în Landover, Maryland, punând marca pe picior de egalitate cu concurenții naționali.
Popeyes devine al treilea lanț de restaurante de pui cu servire rapidă în funcție de numărul de unități.
1989
Popeyes introduce crawfish ca o ofertă limitată în Statele Unite.
1991
Popeyes își extinde prezența internațională în Kuala Lumpur, Malaezia.
1992
Se înființează America's Favorite Chicken Company (cunoscută și sub numele de AFC Enterprises, Inc.) și achiziționează atât Popeyes, cât și Church's Chicken®.
1993
Popeyes intră într-o nouă eră de creștere, pe măsură ce PLK începe să actualizeze aspectul restaurantelor Popeyes.
1997
Popeyes sărbătorește 25 de ani de succes.
1999
Popeyes a depășit pentru prima dată pragul de un miliard de dolari în vânzări anuale.
Popeyes primește premiul MenuMasters Award for Louisiana Legends pentru preparatele sale din orez.
2001
Popeyes devine al doilea lanț de restaurante de pui cu servire rapidă în funcție de numărul de unități.
Popeyes sărbătorește noile restaurante cu design de patrimoniu din Atlanta, GA.
2002
Popeyes își sărbătorește aniversarea de 30 de ani.
2008
Popeyes lansează poziționarea mărcii BONAFIDE®.
Marca Popeyes se reinventează ca Popeyes® Louisiana Kitchen, pe baza rădăcinilor sale de lungă durată în bucătăria de casă inspirată de Louisiana. Aceasta include un nou logo, noi produse distincte și o nouă campanie publicitară care promovează "LOUISIANA Fast".
2009
Popeyes lansează Butterfly Shrimp Tackle Box.
Popeyes o prezintă pe Annie, purtătoarea de cuvânt curajoasă, la televiziunea națională pentru a spune lucrurilor pe nume.
Popeyes lansează primul Popeyes Payday.
2010
Popeyes deschide al 2.000-lea restaurant în Memphis, Tennessee.
Popeyes lansează puiul fără pâine numit Louisiana Leaux™ cu un flash mob în Cartierul Francez. Acest produs este acum cunoscut sub numele de "Blackened Tenders".
Fundația Popeyes, Inc. anunță un parteneriat în beneficiul programului ProStart® pentru a dezvolta viitoarea generație de restauratori de talie alimentară.
2012
Popeyes sărbătorește cea de-a 40-a aniversare și anunță planurile de remodelare a restaurantelor sale la nivelul întregului sistem.
2014
Popeyes devine sponsorul principal al turneului inaugural Bahamas Bowl.
2015
Inaugural Popeyes Bahamas Bowl este nominalizat pentru cel mai bun joc la Premiile ESPY 2015. Popeyes găzduiește cel de-al doilea Bahamas Bowl anual.
2019
Popeyes își deschide primul restaurant în Spania.
2020
Popeyes își deschide primul restaurant în Elveția.
2021
Popeyes își deschide primul restaurant în Marea Britanie & Sri Lanka.
2022
Popeyes se lansează în România, deschizând primul restaurant la Băneasa Shopping City, București.
Popeyes își deschide primul restaurant în India.